Se înmulțesc protestele generate de efectele aplicării noii legi a salarizării unitare

Ministerul Muncii pare a fi locul preferat de întâlnire pentru angajații nemulțumiți din sistemul bugetar, protestele de la sediul acestuia fiind cauzate de inechitățile care decurg din aplicarea Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Abia s-au sfârșit manifestările organizate de Federația SANITAS, că Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a anunțat organizarea unui miting de protest, în data de miercuri, 28 martie 2018, între orele 11.00 – 13.00. La respectiva acţiune vor participa aproximativ 300 de membri din toată ţara iar liderii SNST vor depune revendicările cu privire la inechităţile din salarizarea domeniului la: Guvernul României, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor.

În comunicatul SNST se arată că acţiunile de protest au ca țintă discriminările salariale vădite la care sunt supuşi angajaţii din Sport şi Tineret, în raport cu celelalte categorii de personal plătit din fonduri publice şi împotriva nesoluţionării, nesusţinerii şi neimplicării instituţiilor în rezolvarea problemelor salariale ale angajaţilor din acest domeniu de activitate.

Concret, reprezentanții SNST acuză guvernanții că: vechimea în muncă nu contează, au scăzut veniturile antrenorilor prin tăierea indemnizaţiei de lot naţional, neplata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, funcţiile specifice nu sunt încadrate corespunzător, inexistenţa sporurilor pentru condiţii de muncă, iar studiile superioare nu au importanţă. Deşi aceste aspecte au fost aduse la cunoștința Ministerului Tineretului și Sportului,  Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților prin intermediul mai multor memorii și solicitări, angajații din sistem au rămas fără răspuns.

Mai mult, tratamentul inegal și discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017, în ceea ce privește salarizarea personalului din domeniile Sport și Tineret, dar şi ignorarea propunerilor de corecție și a amendamentelor depuse, au determinat menținerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România.

În consecință, SNST  atrage atenţia că ignorarea revendicărilor menționate şi lipsa unor acţiuni imediate va duce la boicotarea competiţiilor sportive şi  declanşarea unor manifestări de protest care pot merge până la blocarea totală a activităţilor din Sport şi Tineret.

Sursa foto: www.sindicatmts.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.