Se modernizează magistrala de metrou Berceni – Pipera. Lucrările vor dura 4 ani, fix cât i-a luat lui Ceaușescu să construiască  Magistrala I

Ministerul Fondurilor Europene a trimis, la sfârșitul acestui an, Comisiei Europene, spre aprobare, proiectul major “Îmbunătățirea serviciilor de transport pe Magistrala 2 de metrou Berceni – Pipera”. Acesta va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și va avea o valoare de 114,83 mil. Euro. Efectuarea lucrărilor va dura 4 ani, ceea ce nu sună deloc încurajator, știut fiind că în România nu prea se respectă termenele. În plus, să nu uităm că Ceaușescu, în comunism, tot în 4 ani, între 1975 și 1979 a construit, integral, Magistrala I de Metrou.

In urma investitiilor realizate din bani europeni, pasagerii vor beneficia de imbunatatirea serviciilor de transport pe linia Berceni-Pipera, prin reducerea duratei călătoriei si creșterea confortului.

Magistrala 2 este una dintre cele mai aglomerate, 38% dintre pasagerii care călătoresc cu metroul circulă pe această magistrală, iar prin aceste lucrări se  urmărește  îmbunătățirea serviciilor de transport și scurtarea duratei călătoriei.

Proiectul va finanța urmatoarele facilitati:

  • înlocuirea intregul lungimi de 18,68 km de linie dublă;
  • reabilitarea instalațiilor electrice și sanitare;
  • finalizarea lucrărilor la noul acces pentru stația Tineretului.

Conform estimărilor, contractul de lucrări principal, care vizează înlocuirea liniilor de metrou, va fi atribuit la mijlocul anului viitor, iar efectuarea lucrărilor va dura 4 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *