Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, vine în România

Newly confirmed U.S. Secretary of State Antony Blinken addresses a welcome ceremony after arriving at the State Department in Washington, U.S., January 27, 2021. REUTERS/Carlos Barria/Pool

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va veni în vizită în România, în perioada 28-30 noiembrie, informează Departamentul de Stat de la Washington.

El va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, axată pe războiul din Ucraina și pe punerea în aplicare a noului Concept strategic al Alianței, inclusiv pe provocările din partea Republicii Populare Chineze, pe securitatea energetică, pe protecția infrastructurilor critice și pe eforturile NATO de dezvoltare a capacităților și de consolidare a rezilienței în Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova.

Blinken va mai vizita, împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, expoziția – „Noi, oamenii – 25 de ani de parteneriat strategic” – care celebrează momentele cheie ale parteneriatului dintre SUA și România începând cu 1997.

Secretarul de stat al SUA va avea întâlniri separate și cu președintele României, Klaus Iohannis, cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, urmând să participe la un dineu de lucru și cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *