Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat la reuniunea la nivel înalt a Comisiei ONU pentru Consolidarea Păcii şi la dezbaterea cu tema Tineret, Pace și Securitate din Consiliul de Securitate al ONU

La 23 aprilie 2018, secretarul de stat Dan Neculăescu a prezidat lucrările Comisiei ONU pentru Consolidarea Păcii (PBC), for care sprijină eforturile de pace în statele afectate de conflict.

Comisia pentru Consolidarea Păcii (PBC) este organismul ONU care oferă recomandări Consiliului de Securitate si Adunării Generale în situații de importanță majoră privind consolidarea păcii. România asigură preşedinţia organismului în perioada februarie 2018 – februarie 2019.

În cadrul reuniunii cadrul principalul obiectiv a fost evidenţierea demersurilor de reconstrucţie şi realizare a tranziţiei democratice în Gambia, precum şi mobilizarea sprijinului statelor membre ONU pentru priorităţile de dezvoltare ale acestui stat, în perspectiva organizării, la Bruxelles, cu sprijinul UE, a Conferinţei internaţionale a donatorilor, în mai 2018.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a subliniat în mesajul său angajamentul Comisiei ONU pentru a susţine Gambia în tot acest proces.

De asemenea, secretarul de stat Dan Neculăescu a participat, la 23 aprilie 2018, în calitate de preşedinte al PBC, şi la dezbaterea Consiliului de Securitate al ONU pe tema Tineretului, Păcii și Securităţii. Cu acest prilej, a evidenţiat importanţa pe care PBC o atribuie susținerii rolului esenţial al tinerilor în asigurarea şi menţinerea păcii atât în statele și regiunile în care Comisia activează, cât și în cadrul ONU.

Acesta a exprimat susținere pentru inițiativele cu impact pozitiv asupra tinerilor aflați în zonele afectate de conflicte.

SURSA FOTO: www.mae.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.