Secretarul general al PPE Antonio Lopez: Guvernul e un eşec. Nu aceasta este imaginea României

Secretarul general al PPE Antonio Lopez a criticat PSD, sâmbătă la Summitul PPE al liderilor locali şi regionali, spunând că Guvernul României este un eşec, iar în Spania cetăţenii se plâng că au prea multe autostrăzi, în timp ce aici românii protestează cu au prea puţine, ceea ce este „ridicol”.

„E de departe cel mai mare eveniment pe care l-am produs în această campanie. Practic este un exemplu România pentru noi toţi. Nu acest guvern, nu socialiştii de aici. Este un eşec. Nu aceasta e imaginea României. Imaginea României este aici, modestia, oameni care muncesc din greu. Diaspora românească este un exemplu pentru Spania şi a ajutat foarte mult România. Mulţumesc şi preşedintelui PNL, Ludovic Orban. Aceste zile am discutat cu el şi ce plăcere mai mare poate fi decât să vorbeşti cu un politician care îşi asumă răspunderea. Conversaţiile României au fost despre viitorul României. El m-a întrebat despre infrastructura din Spania, despre proiecte Am spus că în ţara noasteă sunt nemulţumiţi că se construiesc prea multe autostrăzi şi aici protestează că se fac prea puţine. Este ridicol”, a afirmat Antonio Lopez, la Summitul PPE de la Romexpo, citat de Mediafax.

Secretarul general al PPE le-a mulţumit candidaţilor PNL la europarlamentare şi în special jurnalistului Rareş Bogan, cel care deschide lista partidului la alegerile pentru PE.

„Pentru că sunteţi cei mai buni, ştiu că acum viitorii mei colegi de le lista europeană, Rareş Bogdan este cap de listă. Rareş mulţumesc foarte mult că ai făcut acest pas pentru a ajuta România şi poporul român”, a mai spus Lopez.

La rândul său, Michael Schneider, liderul grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, a spus că dezvoltarea României a fost împiedicată de incompetenţa actualului Guvern socialist, de birocraţia sufocantă şi lipsa alocărilor pentru autorităţile regionale şi locale.

„E vorba despre forţa noastră, a politicienilor, a aleşilor care reprezintă toate palierele de guvernare. E vorba de încrederea cetăţenilor în liderii politici. E vorba despre subsidiaritatea şi solidaritate. E vorba despre PPE. Am adunat aşteptările cetăţenilor şi l-am inclus în manifestul local şi regional al PPE. Puteţi fi mândri pentru că aveţi o ţară care are o istorie foarte interesant, peisaje superbe şi oameni cu inimă largă foarte implicaţi în UE. De când aţi aderat la UE aţi reuşit să înregistraţi progrese importante. Dar dezvoltarea dumneavoastră a fost împiedicată de incompetenţa actualului Guvern socialist, de către birocraţia sufocantă şi de refuzul de a aloca suficienţi bani autorităţilor locale şi regionale. Comunităţile locale nu să fie abuzare de un grup mic de indivizi care au interese. Viaţa românilor trebuie să se îmbunătăţească cu ajutorul investiţiilor. Aceste investiţii pozitive nu sunt mereu vizbile cetăţenilor, de aceea trebuie să comunicăm mai bine care este valoarea adăugată pe care acestea le aduc cetăţenilor. Trebuie să continuăm cu un buget puternic al UE după 2020 pentru a reduce decalajele între părţile mai bogate şi mai sărace din UE”, a declarat Michael Schneider.

Oficialul european a vorbit şi în limba română, citându-l pe Ion I.C. Brătianu, care s-a adresat Parlamentului în decembrie 1919.

„«Sunteţi domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său si care trebuie să aibă mereu încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dumneavoastră, nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi». Sper să urmaţi cuvintele înaintaşului dvs Ion I.C. Brătianu, părintele fondator al PNL”, a conchis Schneider.

Summitul PPE al liderilor locali şi regionali se desfăşoară, sâmbătă la Romexpo, unde sunt 3.200 de participanţi. Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment, la invitaţia PNL, urmând să ţină un discurs de la ora 12.00. La reuniunea mai participă, preşedintele PNL Ludovic Orban, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene (CE) Manfred Weber şi directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019 Dara Murphy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *