Secția de judecători ai CSM, DECIZIE favorabilă lui Dragnea! Rămâne cu completul bun

Liderul PSD, Liviu Dragnea, rămâne la Completul de 5 judecători la care a picat când s-au tras completurile de 5 judecători la sorți, pe 13 decembrie. Secția pentru Judecători ai CSM au stabilit ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, în 13 decembrie, să fie judecate anul viitor de aceiaşi judecători, fără a fi organizată o tragere la sorţi în privinţa lor. Decizia Secţiei pentru judecători a CSM se menţine chiar dacă nu au fost administrate probe. Decizia se aplică în cazul dosarelor care funcţionează în materie civilă şi penală.

Instanța Supremă a stabilit, pe 13 decembrie, componența completurilor de 5 judecători în materie penală și civilă pentru anul 2018, dosarul în care se judecă apelul lui Liviu Dragnea fiind repartizat la completul nr. 2 penal, format din Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa și Simona Enceanu.

Fina Alinei Ghica, magistratul care a aruncat în aer activitatea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte, judecătoarea Alexandra Iuliana Rus, este una dintre cele 5 care îl vor judecat pe Liviu Dragnea. Alexandra Rus a venit la instanța supremă, anul trecut, de la Curtea de Apel Alba Iulia, iar zvonurile o dau ca o apropiată a Liei Savonea, noua șefă a CSM. Lia Savonea ar fi cea care a avut un cuvânt decisiv în aducerea Alexandrei Rus la Înalta Curte.

Alte două din cele 5 judecătoare au dat o decizie bombă într-un dosar care îl vizează pe unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Dragnea, Marian Fiscuci, primul patron al TelDrum.

Înalta Curte a decis excluderea a zeci de interceptari si filaje din dosarul in care sunt implicati primul patron al firmei Tel Drum, Marian Fiscuci, si cumnatul acestuia, fostul deputat PSD Adrian Simionescu, judecati pentru evaziune fiscala. Decizia magistratilor este definitiva.

Sentinta prin care s-au exclus interceptările a fost luata in faza de Camera Preliminara, pe 27 septembrie, inaintea inceperii procesului. Exceptia a fost ridicata de avocatul lui Adrian Simionescu. Decizia a fost data de un complet format din judecatorii Tatiana Rog si Luciana Mera. Soțul Tatianei Rog este ofițer SRI.

Practic, Inalta Curte a desfiintat circa 10 incheieri de sedinte date tot de ICCJ in 2014, prin care erau puse in executare mai multe masuri de supraveghere tehnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *