Secția pentru judecători a CSM pentru că a devenit portavocea lui Dragnea și apărătoarea penalilor

Consiliul Suoerior al Magistraturii ar trebui să fie, conform Constituției, garantul independenței magistraților, organismul care veghează ca judecătorii și procurorii să nu fie influențați de nimeni și care, atunci când e cazul, sancționează derapajele.

Ar trebui să fie pentru că, în realitate, grație oamenilor controlați de PSD din Secție pentru judecători – Savonea, Baltag, Oprina, Țînț, Ghena – CSM a devenit o simplă unealtă a lui Dragnea cu care ține la respect judecătorii care, încă, nu răspund ordinelor primite de la partid.

Cu concursul Liei Savonea, om de bază al rețelei fostului senator PSD Cătălin Voicu care aranja decizii la Înalta Curte, coleg de cabinet avocațial cu soțul judecătoarei, Dargnea are la dispoziie cel mai puternic instrument de presiune asupra judecătorilor: Inspecția Judiciară.

Odată cu înființarea Secției pentru cercetarea infracțiunilor comise de magistrați, Dragnea are controlul și asupra laturii penale, nu doar a acțiunilor disciplinare împotriva judecătorilor. În plus, prin Savonea, PSD are controlul asupra Curții de Apel București, Secției penale a Înaltei Curți și Secției de Contencios. Le mai lipsește doar șefia ÎCCJ pentru a controla în totalitate sistemul.

Simplu și eficient, în doar doi ani, Dragnea a ajuns să controleze cea mai mare parte a justiției. Normal, nimic nu ar fi fost posibil fără ajutorul unor magistrați corupți sau avizi de putere, iar lașitatea celorlați, cei care nu au protestat, nu au pus nimic, a fost un imens ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *