Ședință Comună a Guvernelor României și Israelului!

Ambasada Israelului la București a confirmat ședința comună a guvernelor României și Israelului, aceasta urmând să aibă loc la începutul lunii noiembrie, delegația miniștrilor fiind condusă de premierul Benjamin Netanyahu.Inițial, sedința de Guvern comună era fixată pentru începutul acestei luni, însă ea a fost amânată.

„Ambasada Statului Israel confirmă că ședința comuna dintre cele două guverne va avea loc la începutul lunii noiembrie. Din delegație urmează să facă parte miniștrii cabinetului Netanyahu, având în vedere că este vorba de o ședinta G2G. Temele de discuție abordate vor fi relațiile bilaterale, relația cu Uniunea Europeană precum și cooperarea româno-israeliană în numeroase domenii. În ceea ce privește mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, acesta este un subiect deschis in continuare, la fel cum rămâne deschis și în discutiile cu alte state”, se arată în răspunsul Ambasadei Israelului pentru agenția de presă Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că şedinţa Executivului cu reprezentanţii Guvernului din Israel va avea loc în octombrie sau noiembrie.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, pe 25 aprilie 2018, o întrevedere cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale întreprinse în Statul Israel. La întrevederea cu Dăncilă, Benjamin Netanyahu a salutat adoptarea de către Guvernul Romaniei a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim. Ulterior, președintele PNL, Ludoiv Orban, a depus o plângere la DIICOT împotriva premierului Dăncilă acuzând-o de înaltă trădare. În dosar s-a început urmărirea penală in rem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *