Ședință de URGENȚĂ la DNA! Nimeni nu mai vrea să fie șef

O ședință de urgență a fost programată la DNA începând cu ora 11.00, la reuniune urmând să participe și procurorul general, Augustin Lazăr, tema fiind desemnarea unui nou procuror-șef interimar la șefia Direcției Naționale Anticorupție, după ce Anca Jurma a anunțat că renuntă la interimat. Până la delegarea unui nou procuror șef interimar, conducerea DNA va fi asigurată de cei doi adjuncți, Marius Iacob și Călin Nistor.

Anca Jurma, actuala șefă interimară a DNA, a renunțat la conducerea Direcției, după ce procurorul general Augustin Lazăr a propus prelungirea delegării. Ea are mandat până mâine la DNA.

Luna trecută, Iohannis a respins propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA, procurorul Adina Florea. Ulterior, ministrul nu a mai declanșat procedura de numire a altui procuror la șefia DNA, procedură care ar dura aproximativ 2 luni. Toader a propus-o direct, din nou, pe Adina Florea la DNA. Până la un răspuns al președintelui Klaus Iohannis, însă, DNA rămâne fără șef, iar Augustin Lazăr trebuie să facă o nouă nominalizare pentru interimatul Direcției Naționale Anticorupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *