Șefa instantei supreme s-a întâlnit cu șeful CCR: Era așa de întuneric încât am luat haina domnului Dorneanu! Nu știu de ce ținea lumina stinsă

Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ a declarat la ieșirea din sediul CSM, că a discutat cu președintele CCR Valer Dorneanu despre completurile de 5 judecători, subliniind că întâlnirea a avut loc într-o cameră atât de întunecată, încât la final a greșit și a plecat cu haina lui.

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători, la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate, singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticamera, iar discuția s-a purtat pe întuneric, atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”, a declarat Cristina Tarcea.

Magistratul a mai subliniat că nu a înțeles de ce discuția s-a derulat în aceste condiții. Întrebată ce voia președintele CCR, Cristina Tarcea a spus: „O justificare a deciziei CCR pronunțată pe completurile de 5 judecători”.

Secția pentru judecători a CSM a discutat acțiunea disciplinară exercitată în decembrie 2018 de Inspecția Judiciară pe numele Cristinei Tarcea. Potrivit Inspecției, acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea Cristinei Tarcea. Șefa CSM a cerut recuzarea mai multor judecători, printre care și șefa Consiliului, Lia Savonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.