Șefa instanței supreme află astăzi dacă va fi sancționată la sugestia apropiatei PSD, Lia Savonea!

Zi de fac la CSM! Șefa Instanței Supreme află dacă va fi sancționată. Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii are, astăzi, pe ordinea de zi, pronunțarea referitoare la acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare împotriva preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Cristina Tarcea.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în decembrie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor. Cererea de cercetare disciplinară s-a făcut la sugestia șefei CSM, Lia Savonea, o apropiată a PSD. La vremea respectivă Savonea controla Secția pentru judecători din CSM.

Astfel, inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018.

Inspecția Judiciară arată că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile legale, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *