Șefa Instanței Supreme: Aștept Clarificarea Semnăturilor De pe Protocolul Cu SRI

Președintele Instanței Supreme, Cristina Tarcea, prezentă la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat că nu a fost chemată la Parchetul General în scandalul declanșat cu privire la posibila falsificare a semnăturii fostul președinte al ÎCCJ, Nicolae Popa, în protocolul de colaborare semnat cu SRI. Șefa Instanței Supreme a subliniat că așteaptă ca situația să se lămurească cât mai repede.

„Nu am fost chemată la Parchetul General. Am aflat și eu din presă că ar fi început urmărirea penală in rem. Ce așteptări să am? Să se clarifice situația semnăturii, pentru că în funcție de această situație se pune problema efectelor protocolului, dacă efectele sunt retroactive, dacă este vorba de o nulitate sau nu. Sigur că o aștept cu nerăbdare.”, a declarat Cristina Tarcea. Ea nu a dorit să facă speculații cu privire la o posibilă falsificare a semnăturii, spunând despre Nicolae Popa ca fiind o persoană de bună credință.
Fostul președinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, a susținut că nu a semnat protocolul dintre SRI, PG şi Înalta Curte, el plecând în pensie mai devreme decât a fost semnat documentul.
„E datat 2 septembrie 2009, în 1 septembrie eu am făcut cerere de pensionare şi am plecat definitiv. Nu l-am văzut, nu l-am discutat, nu l-am semnat”, declara luna trecută Nicolae Popa. Cu toate acestea, decretul de pensionare al lui Nicolae Popa semnat de președinte de atunci Traian Băsescu a fost semnat pe data de 15 septembrie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.