Șefa Instanței Supreme, SĂGEȚI către CSM: Protocoalele sunt bune atunci când sunt încheiate de persoane pe care le promovăm sau le ținem în funcție

Judecătorii CSM s-au întrunit pentru a discuta scrisorile șefilor de instanțe din țară, unii dintre membri subliniind că sunt alături de colegii care protestează. Șefa Instanței Supreme, Cristina Tarcea, spune că motivul manifestărilor trebuie căutat și în cadrul Consiliului, deoarece ar avea agendă cu dublă măsură.

„În calitate de observator neutru, din ce s-a întâmplat în ultima perioadă, îmi pun întrebări pe care trebui să ni le punem fiecare dintre noi: de ce există nemulțumire în sistem? Și există nemulțumire în sistem. Uitați-vă la numărul de pensionări. Uitați-vă la toate atacurile din spațiul public, insuficient sancționate sau chiar nesancționate. Trăim într-o lume a percepțiilor. Percepțiile nu cad ca ploaia din senin. Sunt generate de fapte și manipulări”, a spus Cristina Tarcea.

Șefa instanței supreme nu disculpă nici Consiliul Superior al Magistraturii, pe care îl consideră unul dintre răspunzătorii situației din Justiție.

„Oare nu noi creăm percepția că există uneori dubla agendă, că există dublă măsură? Dau exemple care îmi vin în cap: delegările sunt bune la judecători, nu sunt bune la procurori; protocoalele sunt bune atunci când sunt încheiate sau trec neobservate atunci când sunt încheiate de persoane pe care le promovăm sau le ținem în funcție, dar sunt de condamnat atunci când sunt încheiate cu mult timp înainte, de persoane care nu mai există. (…) Cauza trebuie să o căutăm la noi”, a mai spus Tarcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *