Șefa Serviciului Prima Casă, Acuzată Că Lua Șpagă

O angajată a Compartimentului Financiar Preventiv din cadrul Fondului de Garantare a Creditelor care se ocupă printre altele de programul Prima Casă a fost propusă pentru arestare preventivă la Tribunalul București. Anca Stan este acuzată de procurori că ar fi primit sume de bani de la intermediari sau de la beneficiarii unor dosare de creditare pentru a interveni pe lângă ceilalți funcționari din cadrul Fondului de Garantare, în vederea urgentării unor dosare de creditare înscrise în programul național ,,Prima Casă”. În plus, alte 6 persoane au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile și nu au voie să părăseacă țara, dar nici să mai desfășoare activități în cadrul Fondului de Garantare a Creditelor.

Printre cei puși sub control judiciar se află și Andreea Papadopol, șefa Serviciului Prima Casă. Procurorii o acuză că în ultimele cinci luni ar fi prmit diverse sume de bani, cuprinse între 300 și 400 de euro pentru fiecare dosar, pentru a urgenta îndeplinirea actelor ce intră în îndatoririle sale de serviciu în procesul de avizare a unor dosare de credit înscrise în programul Prima Casă.

Sub contro judiciar au fost puse și patru persoane suspectate a fi intermediari între creditori și angajați ai Fondului de Garantare. În dosar există 60 de martori, beneficiari ai dosarelor Prima Casă, însă deocamdată anchetatorii nu i-au audiat pe toți. Unii dintre ei riscă să fie puși sub urmărire penală pentru dare de mită.

Joi, anchetatorii au făcut 23 de percheziții în acest dosar, una dintre ele chiar la Fondul de Garantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *