Şefi de stat și de guvern, vedete şi personalităţi din sport vor asista duminică la finala Cupei Mondiale

Mai mulţi şefi de stat și de guvern vor asista, duminică, începând cu ora 18.00, la finala Cupei Mondiale de fotbal, dintre naţionalele Franţei şi Croaţiei. La eveniment vor fi prezente şi vedete din showbiz şi din lumea sportului, relatează AFP.

În tribuna oficială a stadionului Lujniki se vor afla, între alţii, preşedintele țării gazdă, Vladimir Putin, cel francez, Emmanuel Macron, şi preşedinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovici, ale căror naționlale își vor disputa finala Cupei Mondiale.

“La finală mai sunt sunt aşteptaţi preşedintele Abhaziei, preşedintele Armeniei, preşedintele Belarusului, preşedintele Gabonului, premierul Ungariei, premierul Kîrgîstanului, preşedintele Republicii Moldova, preşedintele Palestinei, emirul Qatarului, premierul republicii Sao Tome şi Principe, preşedintele Sudanului, preşedintele Osetiei de Sud”, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Actorul şi cântăreţul american Will Smith, alături de Nicky Jam şi Era Istrefi autor al imnului oficial al Cupei Mondiale, vor cânta la ceremonia de închidere a competiţiei.

Liderul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, care a fost prezent la o semifinală a CM, la Sankt Petersburg, ar urma să asiste şi la finala de la Moscova.

În tribune vor fi şi jamaicanul Usain Bolt, star al atletismului, precum şi francezii Laurent Koscielny şi Dimitri Payet, care au ratat participarea la competiţie din cauza unor accidentări.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, va avea și o întâlnire separată cu omologul său rus Vladimir Putin.

Potrivit Palatului Elysee, preşedinţii rus şi francez au convenit să aibă această întâlnire în cadrul discuţiei telefonice de marţi, când Putin l-a sunat pe Macron pentru a-l felicita cu prilejul calificării echipei de fotbal a Franţei (care a învins-o pe cea a Belgiei în semifinale) în finala Mondialului care se desfăşoară în Rusia.

Macron şi-a exprimat intenţia de a discuta cu preşedintele Putin criza din Ucraina şi procesul de implementare a acordurilor de la Minsk, menţionând importanţa deescaladării în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *