Șefia Inspecției Judiciare, Contestată De CSM!

Șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au trimis o scrisoare Avocatului Poporului prin care îi solicită acestuia să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa de urgenţă care reglementează conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare. Avocatul Poporului este singurul care poate sesiza CCR cu privire la Ordonanțele de Urgență. De altfel, săptămâna trecută și președintele Klaus Iohannis a adresat o scrisoare către Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, pentru a sesiza CCR cu privire la OUG pentru rectificarea bugetară. Ciorbea i-a transmis însă lu Iohannis ca va analiza cerera, refuzând pentru moment seszarea Curții.

Cei şapte membri semnatari ai scrisorii consideră că există riscul ca ordonanţa să fie declarată neconstituţională „cu consecinţa compromiterii unor anchete disciplinare vizând magistraţi sau a altor tipuri de verificări şi controale ce ţin de competenţa Inspecţiei Judiciare”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a adoptat, săptămâna trecută, o ordonanţă de urgenţă privind completarea art. 67 din Legea nr. 317/2004 privind CSM, pentru asigurarea interimatului conducerii Inspecţiei Judiciare. Toader a apoptat actul normativ la presiunile șefului PSD, Liviu Dragea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *