Șeful ALDE, cercetat penal de DNA pentru mită, îi ceartă pe magistrații care protestează

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care are dosar penal la DNA pentru luare de mită, a declarat, miercuri, după şedinţa Biroului Politic Central al ALDE,legat de protestele magistraţilor, că trebuie să existe „o minimă obligaţie de rezervă” a procurorilor și judecătorilor. Tăriceanu a mai precizat că  Parlamentul este cel care legiferează, iar magistraţii sunt cei care pun în aplicare legile.

„Cred că trebuie să existe o minimă obligaţie de rezervă a magistraţilor, să convenim cu toţii asupra rolului în arhitectura constituţională a Parlamentului şi a Justiţiei. Parlamentul e cel care legiferează şi cei care pun în aplicare legile şi respectă aplicarea lor sunt magistraţii. Poate câteodată sunt nemulţumiri, unele sunt, după părerea mea, neîndreptăţite, altele legate de separaţia carierelor cred că sunt nemulţumiri care au fost spuse cu voce tare şi pe care le luăm în considerare”, a spus Tăriceanu.

Proteste au avut loc, duminică seara, în mai multe orașe din țară, manifestanții cerând alegeri anticipate și abrogarea OUG care modifică legile justiției.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus, luni seară, că abrogarea integrală a ordonanței de urgență pe legile justiției nu va exista, ci doar a acelor soluții convenite cu reprezentanții CSM și asociațiile, respectiv articolul 54.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *