Șeful comisiei de evaluare pentru șefia Parchetului European o laudă  Kovesi într-o scrisoare trimisă lui e Tudorel Toader

Ulrike Haberl – Schwarz, președintele Comitetului de selecție a candidaților pentru șefia Parchetului European (EPPO), i-a trimis o scrisoare ministrului Justiției, Tudorel Toader, în care o laudă pe Kovesi și menționează că ea esta favorita pentru funcția de șef al Parchetului European. Ca argumente, Ulrike Haberl – Schwarz precizează că Laura Codruța Kovesi a dat dovadă de rezistență la presiuni și are capacitatea de manageria o structură de importanța  Parchetului European.

Prin scrisoarea sa, Ulrike Haberl – Schwarz distruge, practic, toate argumentele ministrului Justiției, Tudorel Toader, din raportul de evaluare în urma căruia Kovesi a fost demisă din funcția de procuror-șef al DNA.

”Dna Kovesi a fost selectată pe primul loc de comitetul de selecție mai ales datorită experienței profesionale – inclusiv poziții manageriale, luând în calcul cererile specifice.

De-a lungul carierei sale de procuror, dna Kovesi a dobândit experiență vastă în investigarea infracțiunilor financiare, inclusiv infracțiuni contra intereselor financiare ale UE, precum și criminalitate transfrontalieră. Ca Procuror general și procuror-șef al DNA, a demonstrat capacitate de a crea noi proceduri, de a motiva și dezvolta echipa la potențialul maxim și de a rezista la o presiune considerabilă. Comitetul de selecție a apreciat că realizările impresionante ale parchetelor pe care le-a condus sunt o expresie a calităților sale, dedicației și determinării sale. Cu un stil de comunicare clar și captivant, a convins comitetul de înțelegerea clară a provocărilor viitoare, de profesionalismul său și capacitatea de a construi un Parchet European independent și eficient.”, se arată în scrisoarea trimisă de Ulrike Haberl – Schwarz  și publicată de documentul publicat de g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.