Șeful DIICOT, dezvăluiri BOMBĂ despre tentativa de asasinat al unui ministru: Sunt două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor!

Procurorului Felix Banila soseste la sediul Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), pentrua primi avizul sectiei de procurori privind propunerea ministrului Justitiei de numire a sa la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), marti 5 iunie 2018. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, spune că nu există suspecți în dosarul privind o posibilă tentativăde asasinare a Doinei Pană, dar că au fost audiate mai multe persoane.

„Sunt două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor. Urmărirea penală se desfășoară la acest moment in rem. Nu avem niciun suspect, însă în cauză au fost audiate mai multe persoane. S-a dispus și un raport de expertiză medico-legală. La momentul acesta nu putem face publice mai multe amănunte, pentru că țin de apanajul procurorului de caz”, a spus Bănilă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit duminică seara la România TV despre presupusa intoxicare cu mercur a fostului ministru Doina Pană, explicând că aceasta „a deranjat nişte interese uriaşe”. Liviu Dragnea a precizat că a fost primul care a aflat de presupusa intoxicare şi că Doina Pană a fost „cel mai curajos ministru” care s-a ocupat de păduri. „Eu am respectat solicitarea doamnei Doina Pană, care a venit şi mi-a spus. Sunt primul căreia i-a spus. Mi-a dat analizele şi mi-a arătat evoluţia. Dinainte şi după. Sigur că era într-o stare deloc bună. Dumnezeu a ajutat-o să scape. Mă bucur mult. Doina Pană a fost cel mai curajos ministru care s-a ocupat de păduri. Dar a deranjat nişte interese uriaşe. Radarul pădurilor a facut să scadă tăierile de arbori într-un an de la o cantitate uriaşă la ceva nesemnificativ, nişte crengi”, a precizat liderul PSD. Şeful social-democraţilor a mai menţionat că fostul ministru a deranjat nişte interese uriaşe şi că este nelămurit privind motivele pentru care ancheta DIICOT în acest caz trenează. În ce privesc vinovaţii, Dragnea e de părere că e cineva care a pierdut „zeci de milioane” în urma activităţii Doinei Pană „Interesele derajante au fost uriaşe. Ce nu înţeleg eu e de ce ancheta la DIICOT treneaza. Cum nu înteleg sesizarile făcute de nişte oameni despre ce s-a întâmplat în spatele evenimentelor din 10 august, care trenează. Noi nu avem influenţă acolo, control acolo, nici nu vrem. Dar altcineva are, a mai spus Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *