Șeful diplomației americane: Zilele preşedintelui Nicolas Maduro sunt numărate

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a declarat că zilele lui Nicolas Maduro în funcţia de preşedinte al Venezuelei sunt numărate, în urma altercaţiilor izbucnite din cauza blocării ajutorului umanitar, relatează Reuters şi BBC.

„Un număr exact de zile este dificil de dat. Sunt încrezător că poporul din Venezuela se va asigura că zilele lui Maduro sunt numărate”, a declarat Nicolas Maduro într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Două persoane au murit sâmbătă în timpul altercaţiilor cu forţele de ordine, loiale preşedintelui Maduro, care au încercat să blocheze livrarea pachetelor de ajutor umanitar în Venezuela.

De asemenea, preşedintele interimar autoproclamat, Juan Guaido, a transmis că este momentul ca Nicolas Maduro să demisioneze din funcţia de preşedinte.

Guaido, recunoscut drept preşedinte interimar de liderii a peste 50 de ţări, a făcut apel tuturor naţiunilor „să ia în considerare toate măsurile” pentru înlăturarea lui Maduro, după ce încercarea de a livra ajutoarele umanitare a rezultat în violenţe grave.

Preşedintele interimar va lua parte la o întâlnire a liderilor ţărilor din America Latină, luni, în Columbia, în pofida interdicţiei de călătorie impuse de Maduro. La întâlnire va lua parte şi vicepreşedintele american Mike Pence.

Conform unui oficial de la Casa Albă, Pence va anunţa în cadrul discuţiilor de luni din Bogota „măsuri şi acţiuni concrete” pentru rezolvarea crizei din Venezuela.

„Vicepreşedintele va anunţa măsuri concrete. Le va anunţa mâine, în cadrul discursului pe care îl va ţine în faţa ţărilor din Grupul de la Lima”, a declarat oficialul, citat de Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *