Șeful DNA, apel la Dăncilă și Toader: Abrogați OUG 7!

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Nistor Călin, a făcut apel la premierul Viorica Dăncilă și la ministrul Justiției, Tudorel Toader, să abroge OUG 7 care paralizează practic activitatea DNA.

Concret, susține Călin, din data de 20 martie 2019, Secția de combatere a corupției și Secția judiciară penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție rămân fără procurori șefi, prin expirarea delegărilor (posturile respective sunt vacante din datele de 21.11.2016, în cazul Secției de combatere a corupției respectiv 17.09.2018 și 14.01.2019, în cazul Secției judiciară penală).

Interzicerea delegărilor în funcțiile de conducere va bloca activitatea Direcției Naționale Anticorupție și o va pune în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile legale, având în vedere că nu vor mai putea fi verificate rechizitoriile de către procurorul șef secție și implicit nu vor putea fi trași la răspundere autorii faptelor penale.

Călin le-a mai solicitat lui Dăncilă și Toader să dispună măsurile de urgență ce se impun pentru declanșarea procedurii de numire a celor doi procurori șefi secție, având în vedere și intervalul de 22 de zile rămas până la expirarea delegărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.