Șeful DNA, previziuni sumbre: Va fi o stimulare a activității infracționale!

Crin Bologa, șeful Direcției Naționale Anticorupție (DNA), nu vede cu ochi bun legea care îi scapă pe inculpați de închisoare, în cazul infracțiunii de evaziune fiscală. În condițiile în care cei vinovați ar înapoia prejudiciul. Procurorul-șef a afirmat că asta ar ajuta statul la recuperarea pagubelor create, dar ar încuraja infracțiunile din această zonă.

Crin Bologa, procurorul-șef al DNA, îngrijorat de legea care favorizează evaziunea fiscală

„Este și o lege bună și o lege rea, depinde care sunt efectele mai bune sau mai rele. Ajută la recuperarea prejudiciilor, dar eu cred că va stimula infracționalitatea și cu cât infracționalitatea va fi mai mare cu atât vor avea posibilități să achite sumele de bani pe care le-au sustras de la bugetul public.

Deci este o stimulare a activității infracționale în așa mod încât se știe statistic că noi nu vom descoperi niciodată toate faptele de evaziune fiscală săvârșite de o persoană pe care o prindem și atunci de fiecare dată se va putea aprecia că, dacă fac evaziune fiscală și voi fi prins, voi plăti cu un procent de 20% în plus”, a spus șeful DNA, Crin Bologa, la Europa FM.

Procurorul-șef a mai precizat că, și în cazul în care legea va fi modificată, aceasta „și-a produs efectul și se va aplica legea penală mai favorabilă”. „Toată evaziunea fiscală săvârșită azi sau când va intra în vigoare modificarea, cei cercetați sau trimiși în judecată vor putea să plătească și vor scăpa. Numai de la modificări în viitor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *