Şeful echipei de răspuns la criza de coronavirus din Sicilia, arestat pentru luare de mită

Coordonatorul echipei de răspuns la criza coronavirusului a fost arestat joi alături de alte nouă persoane fiind suspectat de acte de corupţie şi aranjare a unor licitaţii în sectorul medical înainte să fie numit în actuala funcţie, a anunţat poliţia siciliană, relatează Reuters.

Potrivit comunicatului poliţiei siciliene, Antonino Candela a fost implicat în acte de corupţie alături de oameni de afaceri şi persoane cu funcţii publice, fiind printre cei care au măsluit licitaţii publice pentru servicii şi echipamente medicale în valoare de 600 de milioane de euro începând din 2016. El ar fi primit mită care s-a ridicat la circa 1.8 milioane de euro.

Candela a fost director al autorităţii sanitare provinciale din capitala siciliană Palermo care a organizat licitaţiile în cauză în colaborare cu o agenţie regională.

Poliţia a mai confiscat bunuri de la şapte companii din Sicilia şi regiunea Lombardia.

Nello Musumeci, preşedintele regiunii Sicilia a reacţionat pe Facebook spunând că sistemul sanitar nu este o afacere iar cei care comit asemenea acte nu merită niciun dram de respect din partea oamenilor cinstiţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *