Șeful LAPAR, REȚINUT pentru delapidare! A cheltuit banii fermierilor cu iubita: excursii de lux și ceasuri de firmă

Președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurentiu Baciu, a fost reținut, urmând să fie prezentat procurorilor pentru confirmarea măsurii. Pe 28 martie, politistii au facut mai multe perchezitii, președintele LAPAR fiind acuzat ca ar fi delapidat Liga cu un milion de lei in interes personal.

Surse judiciare spun că ar fi cheltuit banii pe ceasuri, haine scumpe și călătorii cu iubita. Este vorba de un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de delapidare. Ar fi vorba despre suma de 1 milion de lei.

Laurențiu Baciu a precizat în ziua perchezițiilor că la LAPAR cotizează fermieri din 32 de județe, iar cea mai mică cotizație anuală este de 1.000 de lei, iar cea mai mare de 30.000 de lei.

„Nu puteți vorbi de delapidare, pentru că nu s-a luat tot. Tot ce s-a încasat s-a luat. Organizația își desfășoară activitatea, ca să-ți desfășori activitatea ai nevoie de bani”, a mai spus președintele LAPAR.

Întrebat cine a lansat bănuiala că lipsesc bani, el a răspuns că „a venit o informație cum că cel care avea delegație cu banca și cu contabilitatea și-ar fi însușit niște bani”, fiind vorba despre directorul executiv.

„Absolut niciunul”, a mai spus Baciu, întrebat dacă are vreun rol în acest caz.

Întrebat dacă o parte din suspiciuni îl privesc și pe el, președintele LAPAR a spus că nu știe despre „această chestie”.

Laurențiu Baciu a mai spus că poliția nu l-a chemat să facă precizări cu privire la aceste percheziții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.