Șeful liberalilor, după cazul Kovesi: Asta riscă orice român, dacă Dragnea și Tăriceanu pun mâna pe justiție

Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Drobeta Turnu Severin, că, după părerea sa, dacp Dragnea și Tăriceanu reușesc să controleze justiția, orice român riscă să aibă parte de acuzaţii precum cele care îi sunt aduse Codriței Kovesi.

„Ceea ce păţeşte în aceste zile doamna Kovesi arată ce riscă să păţească fiecare român dacă Dragnea şi Tăriceanu şi camarila lor reuşesc să pună mâna pe justiţia din România. Ne aducem aminte cum în perioada de tristă amintire a guvernării PSD-Năstase se hotăra la partid ce trebuie să facă procurorii, pe cine trebuie să ancheteze procurorii, ce vină să găsească oamenilor, ţintelor partidului de guvernământ şi, mai ales, cum să fie condamnaţi adversari politici. Nu ne dorim ca acea vreme să se reîntoarcă”, a declarat șeful  PNL.

Orban a mai ținut să precizeze că lupta pentru independența justiţiei este una fundamentală și garantează democraţia şi menţinerea României în Uniunea Europeană.

Kovesi a fost plasată, joi, sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie  în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. Kovesi are interdicție și de  discuta cu presa despre dosarul în care este cercetată și nici nu poate activa ca procuror la Parchetul General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *