Tensiunile de la graniţa cu Ucraina cresc, şeful NATO vine în România a doua oară în mai puţin de două săptămâni

În plină criză generată de mobilizarea forțelor rusești la granița cu Ucraina și în contextul transferului a 1.000 de soldați americani, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg sosește vineri în România. Împreună cu președintele Klaus Iohannis, acesta va vizita Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, informează Administrația Prezidențială.

Stoltenberg a declarat joi că Rusia are de ales între calea diplomatică și confruntarea, subliniind că în al doilea scenariu va plăti un preț mare. El a vorbit despre întărirea Flancului Estic al NATO, cu referire directă la Polonia și România.

Șeful NATO a făcut aceste afirmații în cadrul conferinței de presă comune susținute la Bruxelles, alături de premierul britanic Boris Johnson.

Stoltenberg a declarat că ne aflăm într-un moment ”periculos„ al crizei.

Joi, președintele Klaus Iohannis a vizitat Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, de la Craiova. ​

Iohannis a afrimat că NATO reprezintă cea mai solidă garanție de securitate pentru România, ultimele decizii ale SUA și Franței de a asigura o prezență militară concretă în țara noastră fiind „un semnal ferm de coerență și consistență a solidarității euroatlantice”.

Vizita șefului NATO în România coincide și cu sosirea militarilor americani din cadrul misiunii Task Force Cougar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.