Şeful securtăţii de la Facebook demisionează după se s-a aflat că datele personale ale utilizatorilor sunt încă folosite pentru ingerinţe politice în SUA

Şeful securităţii de la Facebook, Alex Stamos, a declarat că va părăsi compania la sfârşitul lunii. Anunţul a fost făcut după ce Facebook a descoperit persoane ce continuă să folosească platforma de socializare pentru a manipula discuţiile politice şi pentru a influenţa rezultatele alegerilor parlamentare din Statelor Unite.

Alex Stamos nu va fi înlocuit după plecare, ceea ce înseamnă că nimeni nu va ocupa funcţia de “ofiţer şef de securitate” la Facebook. Utilizatorii sunt curioşi cum vor gestiona problemele majore de securitate cei de la Facebook, mai ales în privinţa conturilor false ce se folosesc pentru manipularea temelor politice, precum cele din scandalul Cambridge Analytica.

Facebook a desfinţat departamentul de securitate, iar cei care vor gestiona problemele existente vor fi inginerii de securitate, analiştii, investigatorii, precum şi alţi specialişti.

Rusia continuă ”să încerce să slăbească şi să împartă Statele Unite”, interferând în procesul electoral american şi amestecându-se în dezbaterea politică, a acuzat joi şeful serviciilor americane de informaţii Dan Coats, relatează AFP.

”Aceasta este o ameninţare pe care este necesar să o luăm foarte în serios”, a avertizat la rândul său Christopher Wray, directorul poliţiei federale (FBI), prezent de asemenea la o conferinţă de presă consacrată acestui subiect, la Casa Albă.

Pentru moment, eforturile Rusiei de a încerca ”să ne submineze valorile fundamentale” nu sunt la fel de importante ca în vederea influenţării alegerilor prezidenţiale în 2016, a notat Coats.

”Nu am văzut acest tip de eforturi importante până în prezent”, a subliniat el. Directorul FBI a notat că nu a constatat până acum vreun atac direct asupra infrastructurilor electorale. ”Ceea ce vedem sunt nişte tentative de a influenţa, rău intenţionate”, a subliniat Wray.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *