Şeful serviciului de contrainformaţii al Germaniei: Rusia încearcă să-şi extindă influenţa în străinătate

Potrivit lui Thomas Haldenwang, experţii agenţiei au observat încercări de influenţă în timpul campaniei înaintea alegerilor pentru Bundestag. Potrivit lui Thomas Haldenwang, experţii agenţiei au observat încercări de influenţă în timpul campaniei înaintea alegerilor pentru Bundestag.

Şeful Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei (de contrainformaţii al Republicii Federale Germania), Thomas Haldenwang, consideră că Rusia încearcă să-şi extindă influenţa în străinătate. El a declarat acest lucru într-un interviu publicat miercuri de grupul media Funke.

„Observăm că Rusia şi-a intensificat acţiunile”, a spus Haldenwang. Potrivit acestuia, experţii departamentului au observat încercări de influenţă în timpul campaniei, în ajunul alegerilor pentru Bundestag. „La început, au fost răspândite rapoarte false despre o serie de indivizi, cum ar fi candidatul Verzilor, doamna [Annalena] Berbock”, a spus şeful serviciului de contrainformaţii. „În general, putem spune că astfel de campanii nu au avut niciun efect”, a declarat Haldenwang.

El crede că, în lumina verdictului în cazul uciderii unui cetăţean al Georgiei la Berlin, „a devenit clar la ce fel de metode dure recurg structurile ruseşti în străinătate”. Haldenwang a remarcat că spionajul devine din ce în ce mai mult o „demonstraţie de putere”. „Vedem asta şi în spaţiul cibernetic”, a spus el.

Partea rusă a negat în mod repetat acuzaţiile de implicare în comiterea unor atacuri de către hackeri, în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *