Șeful serviciului de contrainformații militare din Belgia a fost suspendat fiind suspectat de spionaj în favoarea Rusiei

Șeful serviciului de contrainformații militare din Regatul Belgiei, Clement Vandenborre a fost suspendat din funcție, fiind suspectat de spionaj pentru Federația Rusă, scrie publicația De Morgen. Ziarul face trimitere la propriile surse, dar nu oferă informații clare despre relația militarului belgian cu Rusia.

Șeful serviciului de contrainformații militare din Regatul Belgiei, Clement Vandenborre a fost suspendat din funcție, fiind suspectat de spionaj în favoarea Federației Ruse, scrie publicația De Morgen. Ziarul face trimitere la propriile surse, dar nu oferă informații clare despre relația militarului belgian cu Rusia.

Biroul lui Vandenborre din cadrul Biroului de Informare și Securitate din Belgia este sigilat, iar militarul este pus sub urmărire penală. Generalul belgian este suspectat de distrugerea nereglementată a documentelor confidențiale.

Sursele De Morgen consideră că suspendarea lui Vandenborre poate fi rezultatul unor lupte de putere din cadrul serviciului belgian de informații. În cadru serviciului crește nemulțumirea față de șefii în vârstă. Vandenborre a lucrat în contraspionaj timp de 40 de ani. Pe lângă aceasta, ar fi vorba despre confruntări interne între componenta de informații, cea de contrainformații miliare și informații civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *