Şeful Statului Major britanic cere mai multe investiţii în armată, pentru a contracara capacităţile Rusiei

Oficiali din Marea Britanie doresc să propună sporirea capacităţilor militare. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Marea Britanie riscă să aibă probleme în faţa capacităţilor militare ale Rusiei şi altor ţări, dacă nu va investi mai mult în forţele sale armate, este de părere şeful Statului Major britanic, generalul Nick Carter, informează luni AFP.

Într-un discurs pe care urmează să-l susţină luni şi al cărui conţinut a fost făcut public înainte de aceasta de Ministerul Apărării, generalul Carter declară că Rusia îşi dezvoltă forţe armate din ce în ce mai agresive şi că ea a demonstrat deja în Siria capacitatea sa de a folosi rachete cu rază lungă de înaltă tehnologie.

El afirmă, de asemenea, că manevrele militare efectuate anul trecut de Rusia erau atacuri simulate împotriva Europei de Nord, din Kaliningrad până în Lituania.

‘Trebuie să reacţionăm acum la aceste ameninţări, nu putem să ne permitem să aşteptăm fără să facem nimic’, ar urma să declare generalul Carter în discursul pe care îl va susţine în faţa Royal United Services Institute (RUSI), un think-tank britanic specializat în probleme de apărare şi securitate şi care îşi are sediul la Londra.

Continuarea articolului pe site-ul www.agerpres.ro/politica-externa/2018/01/22/seful-statului-major-britanic-cere-mai-multe-investitii-in-armata-pentru-a-contracara-capacitatile-rusiei–40849

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *