Șefului paramilitarilor VOLK din Crimeea, apropiat de GRU, i s-a interzit intrarea în Republica Moldova

Un reprezentat al Centrului Internațional de luptă și pregătire specială „VOLK”, care ar avea legături cu GRU ( Serviciului Militar de Informații al Federației Ruse) a primit aseară interdicție de intrarea pe teritoriul R epublica Moldova. Este vorba despre Oleg Kosolapov, șeful Centrului „VOLK” din orașul Simferopol, Crimeea.

Surse avizate au declarat pentru Deschide.MD că Oleg Kosolapov  (foto) a ajuns aseară pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu cursa Moscova – Chișinău, dar acestuia i-a fost interzis accesul în R.Moldova și a fost întors la Moscova cu o altă aeronavă.

Aceleași surse nu exclud că deplasarea lui Kosolapov la Chișinău ar avea ca scop pregătirea destabilizării situației după scrutinul electoral, prin organizarea de manifestații, violențe stradale și pregătirea unor atentate care i-ar viza lideri politici de la Chișinău, vizat fiind, în special, președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Kosolapov avea la el steagul organizației „VOLK” și o cameră de luat vederi, scrie deschide.md.

Agenția „VOLK”, este oficial înregistrată în Federația Rusă ca organizație internațională, iar acest fapt îi permite să activeze și peste hotarele Rusiei.

Formal, organizația „VOLK”, conform site-ului oficial, este o agenție de pază și securitate privată și are trei direcții de activitate.

Prima – dezvoltarea și schimbul de experiență cu colaboratorii organizațiilor de forță și cele militare, a doua – pregătirea cadrelor pentru agențiile de pază și securitate private, dar și formarea grupelor operative de intervenție în forță după model militar, precum și pregătirea de luptă, inclusiv folosirea armelor de foc, a persoanelor civile, scrie obozrevatel.com.

Potrivit site-ului oficial al „VOLK”, organizația are filiale în mai multe orașe din Federația Rusă, în țări din Europa cum ar fi: Ungaria, Serbia, Elveția, Italia, Germania, Grecia, dar și în Taiwan, Asia.

Conform aceluiași site, Oleg Kosolapov, reprezentantul „VOLK”, care a venit aseară la Chișinău, este maestru în judo, a absolvit Universitatea „V.I. Vernadscovo” din Kiev, facultatea „Educație Fizică”, a trecut un curs de luptă cu cuțitul după tehnologiile lui Brem Frenk și a primit statut de instructor, iar ulterior a mai făcut un curs de lupte antitero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.