Senatori americani cer audierea traducătorului lui Trump la întrevederea cu Putin

Mai mulți oficiali americani, în special cei din tabăra democraților, au solicitat audierea în Congresul SUA a traducătorului care a asistat la discuția președinților Donald Trump și Vladimir Putin, scrie Huffington Post.

Mai mult, senatorul statului New Hampshire, Jeanne Shaheen, strânge semnături pe o declarație pe care o trimite președintelui comisiei pentru afaceri internaționale a Senatului SUA, Bob Corker, în care se cere organizarea unei ședințe în care să fie audiat traducătorul care l-a însoțit pe Donald Trump la întrevederea între patru ochi cu liderul de la Kremlin. Purtătorul de cuvânt al lui Corker nu a specificat, deocamdată, dacă oficialul va susține această inițiativă.

„Cer organizarea unei ședințe cu participarea traducătorului american care a fost prezent la întâlnirea cu Putin, pentru a înțelege despre ce au discutat în regim închis. Acest traducător ar putea ajuta să înțelegem ce a spus președintele SUA lui Putin și ce i-a promis din numele nostru”, a scris Shaheen pe contul său de Twitter.

„Traducătorul lui Donald Trump trebuie să se prezinte în fața Congresului și să depună mărturii despre cele discutate în privat. Dacă republicanii într-adevăr sunt înfuriați, așa cum spun, atunci chemați-l astăzi”, a declarat Shaheen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *