Senatorul australian care a legat atacul de la Christchurch de imigraţia musulmanilor a bătut un băiat care l-a lovit cu un ou în cap

Senatorul australian Fraser Anning, care a stârnit furia opiniei publice la scurt timp după atacul de la Christchurch, Noua Zeelandă, legând incidentul de imigraţia musulmanilor, a fost lovit în cap cu un ou de către un adolescent, la un eveniment politic lângă Melbourne.

Imagini difuzate de presa australiană arată cum Fraser Anning este lovit în cap cu un ou, care se sparge şi îl murdăreşte, de către un adolescent care filmează toată scena cu telefonul mobil.

Reacţia senatorului australian a fost extrem de violentă şi rapidă, lovindu-l cu pumnul în figură pe băiat cel puţin o dată. Tânărul a încercat şi el să riposteze.

Un membru al echipei politicianului intervine apoi şi-i desparte pe cei doi. Potrivit abc.net.au, adolescentul în vârstă de 17 ani a fost reţinut de poliţie, dar eliberat ulteror.

Pe internet a fost creată o pagină pentru strângerea de fonduri pentru a plăti costurile apărării în instanţă a adolescentului şi pentru „ a cumpăra mai multe ouă“. Senatorul australian Fraser Anning a primit critici dure, după ce a spus că atacul din Noua Zeelandă a avut loc din cauza imigraţiei musulmanilor. La scurt timp după atac, Anning a scris pe Twitter: „Mai contestă cineva legătura dintre imigraţia musulmanilor şi violenţă?

Într-o declaraţie distribuită de către un jurnalist australian pe Twitter, senatorul din Queensland a mai transmis: „Ca întotdeauna, politicienii de stânga şi mass-media se vor grăbi să susţină că principalele cauze ale atacurilor de astăzi au legătură cu legile privind armele de foc sau cu cei care au viziuni naţionaliste, dar acestea sunt doar stereotipuri aberante. Adevărata cauză a vărsării de sânge de astăzi de pe străzile Noii Zeelande este programul de imigrare care le-a permis fanaticilor musulmani să migreze în Noua Zeelandă.”

Remarcile au fost denunţate de către ministrul britanic de interne, Sajid Javid, care l-a acuzat pe senator că alimentează extremismul.

Prim-ministrul australian, Scott Morrison, a declarat: „Remarcile senatorului Fraser Anning, prin care dă vina pe imigraţie pentru atacurile unui terorist extremist violent de extremă-dreapta din Noua Zeelandă sunt dezgustătoare.”

„Aceste viziuni nu-şi au locul în Australia, cu atât mai puţin în Parlamentul australian.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *