Sfidare până la capăt! Firea nu autorizează mitingul diasporei pentru că ar fi pre mulți participanți!

Gabriela Firea, Primarul Capitalei, susţine că cererea pentru organizarea unui miting al diasporei a fost respinsă pentru că ar fi prea mulți participanți ceea ce ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Bucureşti. Ca să primească autorizație, Firea le sugerează organizatorilor să fie mai puțini oameni la miting!

„Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federației Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în București a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela ca un milion de participanti, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea și libera circulație în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situații de urgență, și ar pune forțele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranța atât a manifestantilor cât și a celorlalți cetățeni care tranzitează zona fără a participa la miting. În situația în care organizatorul își va reconsidera solicitarea inițială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanților, Comisia își va reevalua punctul de vedere și nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestația”, se arată într-un comunicat remis de Primaria Capitalei.

Ca să pară mai convongătoare, Firea susține că și PSD a dorit să aducă un milion de oameni în București, dar s-a limitat la câteva sute de mii din motive de siguranță.

„Initial, PSD a intenționat organizarea unui miting la care să participe un milion de persoane, dar în urma discuțiilor cu instituțiile implicate în menținerea ordinii publice și a gestionării situațiilor de urgență s-a decis redimensionarea evenimentului în concordanță cu particularitățile și capacitatea zonei vizate.”, mai arată Firea.

Primarul Capitalei mai susţine că şi PSD a intenţionat organizarea unui miting la care să participe un milion de persoane, dar în urma discuţiilor cu instituţiile implicate în menţinerea ordinii publice s-a decis redimensionarea, astfel că în momentul de vârf au fost 380.000 – 400.000 de participanţi, care ocupau în întregime Piaţa Victoriei.

Ea susţine că la mitingul organizat de PSD în 9 iunie, despre care s-a vorbit în acest context, în spaţiul public, numărul de participanţi declaraţi de organizatori în Piaţa Victoriei a fost de 250.000, iar în momentul de vârf al evenimentului s-au înregistrat 380.000 – 400.000 de persoane, care ocupau în întregime Piaţa Victoriei, precum şi străzile adiacente.

Potrivit Gabrielei Firea, iniţial, PSD a intenţionat organizarea unui miting la care să participe un milion de persoane, dar în urma discuţiilor cu instituţiile implicate în menţinerea ordinii publice şi a gestionării situaţiilor de urgenţă s-a decis „redimensionarea evenimentului în concordanţă cu particularităţile şi capacitatea zonei vizate”.

 

Românii din diaspora, din ţări precum Italia, Marea Britanie, Spania sau Germania, s-au mobilizat pe Facebook şi au anunţat că vor organiza un miting antiguvernamental în 10 august, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde sunt aşteptaţi un milion de participanţi.

Românii din diaspora au dat de înţeles că protestul va avea loc oricum, chiar şi în lipsa autorizaţiei, pentru că au învăţat cum se obţine o autorizaţie de protest încă din 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *