Sheldon Adelson, mogul al cazinourilor şi susţinător al lui Donald Trump, a murit

Sheldon Adelson, mogulul american al cazinourilor, susţinător al preşedintelui american Donald Trump şi al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a murit luni noapte din cauza complicaţiilor unui tratament pentru limfom non-Hodgkin, a anunţat compania Las Vegas Sands, relatează Reuters.

Născut în 1933 la Boston într-o familie săracă de imigranţi evrei, Aldeson şi-a creat un imperiu de cazinouri şi hoteluri în Las Vegas, Macao şi Singapore. La 16 ani , Andelson, fiul unui şofer de taxi, şi-a deschis propria afacere cu automate de bomboane. În 1979, a deschis Las Vegas Sands (Nevada), care avea să devină cel mai mare cazino din lume.

Cu o avere de 33,9 miliarde dolari în martie 2019, Adelson este pe locul 24 a în clasamentul miliardarilor alcătuit de Bloomberg.

El este cunoscut ca susţinător al republicanilor şi al preşedintelui american Donald Trump şi un oponent al democraţilor.

Adelson şi soţia sa, originară din Israel, au donat în 2018 peste 123 de milioane de doalri pentru susţinerea candidaţilor republicani la Congres, dar şi pentru alte cauze conservatoare.

În 2018, Donald Trump i-a acordat soţiei lui Adelson Medalia Prezidenţială a Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă din SUA.

Cuplul a susţinut candidatura lui Trump din 2016, investind milioane de dolari în campania electorală, şi a ţinut legătura cu acesta după preluarea mandatului. El şi-a văzut unele dintre cele mai mari dorinţe legate de Israel împlinite, inclusiv mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

„Ştiu că mulţi oameni sunt de părere că tipi ca mine au succes pe spatele angajaţilor şi al altor oameni, dar ei nu înţeleg că şi noi avem idealuri şi o filosofie la care aderăm extrem de scrupulos”, spunea el în 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *