Şi Alina Bica e refugiată în Costa Rica!

Azi, avocatul Alinei Bica a anunţat judecătorii Curţii Supreme că fosta şefă a DIICOT a primit azil politic în Costa Rica şi a cerut ca audierea acesteia să fie făcută prin sistem de videoconferinţă. Curtea Supremă a programat, astăzi, ultimul termen al celui de-al treilea proces în care fosta şefă a DIICOT este acuzată de corupţie (în procesul ANRP, în care este judecată alături de omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş).
În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
Potrivit avocatului Doru Trăilă, Alina Bica a primit încă din luna ianuarie, statutul de refugiat politic în Costa Rica şi are un carnet provizoriu de refugiat politic valabil pe un an, care expiră în ianuarie 2019. Acesta le-a explicat judecătorilor că Alina Bica se află în imposibilitatea de a se prezenta la proces şi a făcut o cerere de amânare, pentru că aceasta vrea să fie audiată prin videoconferinţă, aducând ca argument faptul că acest lucru a fost posibil în cazul lui Sebastian Ghiţă, aflat în prezent la Belgrad.
Totodată, la dosar avocatul a depus trei înscrisuri medicale la dosar, în care un medic curant spune că Bica ar avea o leziune post-traumatică lombară, nu se poate deplasa în următoarele trei luni cu avionul şi nu sunt croaziere maritime pe care să le poată folosi. În plus, a arătat avocatul, Bica urmează să fie supusă unei intervenţii chirurgicale.
De asemenea, avocatul a cerut ca presa să nu mai participe la acest proces, invocând faptul că datele prezentate în apărarea Alinei Bica sunt confidenţiale.

Sursa foto: TVR.ro