Siegfried Muresan: Ceea ce face PSD-ALDE cu adoptarea bugetului se cheamă abuz de putere

Europarlamentarul PNL, Siegfried Muresan, a afirmat, luni, că ceea ce face PSD-ALDE cu adoptarea bugetului „se cheamă abuz de putere”, respectiv încalcă rolul constituţional al Parlamentului de unic legiuitor al ţării. El a criticat faptul că timpul de depunere al amendamentelor a fost scurt.

„Ce face coaliţia PSD – ALDE cu adoptarea bugetului se cheamă abuz de putere şi încălcarea rolului constituţional al Parlamentului României de unic legiuitor al ţării. Parlamentarii au avut la dispoziţie doar jumătate de zi lucrătoare pentru a formula şi depune amendamente la buget. Bugetul a fost adoptat de Guvern vineri după-amiază, iar parlamentarii au termen-limită de depunere a amendamentelor astăzi la ora 12.00”, a scris Siegfried Muresan, pe Facebook, citat de Mediafax.

În context, Siegfried Mureşan a exlpicat că atunci când eu a fost negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, a avut la dispoziţie 3 luni pentru a formula şi depune amendamente la propunerea de buget a Comisiei Europene.

„Să vă mai dau un exemplu: bugetul Germaniei pentru 2019 a fost adoptat de Guvernul de la Berlin încă din luna iulie 2018, iar Parlamentul l-a votat la sfârşitul lunii noiembrie, deci după mai bine de 4 luni”, a adăugat europarlamentarul.

„De ce face coaliţia PSD – ALDE acest lucru? Pentru că ştie că este un buget slab, construit pe cifre umflate, un buget al stagnării economice. De aceea, vrea să se adopte bugetul pe repede-înainte fără a le oferi parlamentarilor timp să analizeze, să dezbată şi să adopte în cunoştinţă de cauză bugetul. Astfel, este încălcat rolul Parlamentului de unică autoritate legiuitoare a ţării, aşa cum este prevăzut în Articolul 61 din Constituţia României”, a conchis eurodeputatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *