Siegfried Mureşan: Programul cu care europarlamentarii PSD merg în Parlamentul European este apărarea infractorului Liviu Dragnea

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan spune că programul cu care reprezentanţii PSD merg în Parlamentul European este de apărare a “infractorului Liviu Dragnea” şi că nu poate exista o cooperare între europarlamentarii PNL şi cei social-democraţi. Mureşan a mai afirmat că PSD şi ALDE sunt izolaţi în propriile familii europene şi că PSD este membru la socialiştii europeni din cauza slăbiciunii acestora în mai multe state.

Siegfried Mureşan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că atunci când PSD spune că doreşte să facă o agendă naţională, de fapt vrea agenda infractorilor şi PNL nu va participa niciodată la un asemenea demers.

“Programul cu care europarlamentarii PSD merg în Parlamentul European este apărarea infractorului Liviu Dragnea. Aceasta este singura lor prioritate. De aceea, nu poate exista nicio cooperare între europarlamentarii Partidului Naţional Liberal şi europarlamentarii PSD care îl apără pe Liviu Dragnea. S-a văzut foarte clar săptămâna trecută în Parlamentul European, când noi am votat în favoarea candidatului român pentru a deveni procuror şef european şi ei au apărat agenda infractorilor şi au încercat să afecteze şansele candidatului român. Când PSD-ul spune hai să facem o agendă naţională, ei de fapt vor agenda infractorilor. Nu vom participa niciodată la un asemenea demers”, a spus europarlamentarul liberal ciatt de Mediafax.

Siegfried Mureşan a precizat că PSD şi ALDE sunt izolaţi în propriile familii politice europene.

“În timp ce noi suntem bine integraţi în principala familia politică europeană, PSD şi ALDE sunt izolaţi în propriile lor familii politice. Şi vreau să vă spun cu subiect şi predicat. PSD-ul este membru astăzi la socialiştii europeni doar datorită slăbiciunii socialiştilor în alte ţări europene. Socialiştii europeni au nevoie de zece mâini ridicate din România datorită slăbiciunilor în alte ţări”, a afirmat Mureşan.

El a dat ca exemple Franţa şi Polonia, unde socialiştii au 7 procente, Germania, unde înregistrează 13-14 procente, jumătate din cel obţinut la ultimele alegeri şi Italia unde socialiştii au scăzut de la 42 la 18 la sută.

“Doar această slăbiciune şi această implozie a socialiştilor europeni face să accepte PSD-ul în rândurile sale. Vă spun că PSD-ul este izolat la nivel european, credibilitatea lor este zero şi pe multe iniţiative legislative au votat în contra familiei lor politice”, a explicat Mureşan.

Europarlamentarul PNL a mai afirmat că şi Guvenul PSD este izolat în momentul de faţă la nivel european, principalele motive pentru care se întâmplă acest lucru fiind atacurile la justiţie şi modul cum gestionează situaţia economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *