Simona Halep acuzată oficial de dopaj!

Avocații Paul Ciucur și Dan Mihai, de la Sport Resolutions, agenția londoneză de soluționare a litigiilor din sport, au anunțat că Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj cu roxadustat, la US Open 2022.

Fostul lider WTA are 20 de zile la dispoziţie pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

Paul Ciucur şi Dan Mihai sunt singurii români din agenţia londoneză de soluţionare a litigiilor din sport, Sport Resolutions. „Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani”, a declarat Paul Ciucur, la TVR. „Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a precizat Paul Ciurar.

La rândul său, Dan Mihai a dezvăluit condițiile pe care Simona Halep trebuie să le ia în calcul dacă invocă „contaminarea probelor prelevate la controlul anti-doping”. „Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și dacă aceste iregularități pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, a afirmat acesta. Potrivit lui Paul Ciurar, dacă sportiva de 31 de ani se apără invocând contaminarea suplimentelor de efort, aceasta variantă „comportă două condiții: una, să-și fi păstrat un flacon deschis din care a ingerat substanța, suplimentul pe care pretinde a fi contaminat, doi, să mai aibă încă două flacoane identice, sigilate, din același lot”. Preşedintele Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA), Steve Simon, a declarat miercuri că nu ar pune sub semnul întrebării integritatea Simonei Halep. Șeful tenisului feminin e convins că adevărul va ieși în cel mai scurt timp la iveală. Cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *