Simona Halep, campioana de la Wimbledon! – video

Simona Halep a învins-o, în finala de la Wimbledon, pe Serena Williams, cu 6-2, 6-2.  După doar 55 de minute, cât a durat meciu, românca Simona Halep a câștigat al doilea titlu de Grand Slam, după ceea ce a fost, probabil, cel mai bun meci din carieră.

La finalul meciului, Simona Halep a declarat: „Niciodată nu am jucat mai bine ca azi”. De fair-play a dat dovadă și Serena Williams, care, în ciuda înfrângerii suferite, a spus: „Când o jucătoare evoluează așa, trebuie să-ți scoți pălăria”.

„Istoria nu pierde timpul ascultându-i pe cei care spun ce este probabil să se întâmple. Istoria ţine cont doar de cei care fac să se întâmple, şi în finala de la Wimbledon Simona Halep şi-a scris mare numele ei. Favorita numărul 7, al cărei nume nu apărea pe lista nimănui cu posibilii câştigători înainte de turneu, a devenit prima jucătoare română din toate timpurile care obţine titlul la Wimbledon. Ea a uluit-o pe Serena Williams, i-a uluit pe cei de pe terenul central şi aproape toată lumea de pe Planeta Tenis, triumfând în 55 de minute, cu o prestaţie atât de plină de resurse, aproape fără cusur că nu putea fi contracarată”, se arată pe site-ul turneului.

“Sunt şocat. Evident, este o sportivă formidabilă şi, în această fază a carierei sale, sportiva superioară. Dar nu credeam că acest lucru o va intimida atât de mult pe Serena Williams, cum a fost astăzi. Serena părea cumva şocată şi nu credeam că ar putea fi astfel având în vedere experienţa ei. Halep a dominat-o total. De foarte puţine ori în viaţă simţi astfel că eşti astfel, iar aceasta a fost o astfel de situaţie. Halep se mişcă mai bine decât oricine în circuit. Nu ştiu de ce a crezut că nu poate juca bine pe iarbă. Meciul de astăzi a fost cel mai bun jucat vreodată de ea şi a învins-o pe Serena în doar 55 de minute”, a spus McEnroe.

Simona Halep este prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Wimbledon. Singurul român care a mai ajuns în ultimul act la Wimbledon, în proba de simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele finale fiind pierdute.

Românca va încasa 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Începând de luni, Simona va urca pe locul 4 în clasamentul WTA de simplu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *