SIMONA HALEP ELIMINATĂ DE KAROLINA PLISKOVA

Liderul WTA, Simona Halep, a fost învinsă de Karolina Pliskova (Cehia) cu 4-6, 3-6, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare 6.685.828 de euro.

Halep (26 de ani), care câştigase ultimele două ediţii ale turneului, a încheiat astfel o serie de 15 victorii consecutive la Madrid.

Pliskova (26 de ani, 6 WTA), care nu o învinsese niciodată pe Simona în circuitul profesionist, s-a impus după 69 de minute, în care a făcut un joc excelent, profitând şi de ziua mai slabă a româncei.

Halep a început foarte bine meciul, cu break, a condus cu 2-0, dar apoi şi-a pierdut serviciul şi a fost egalată (2-2). Halep a condus apoi cu 3-2, dar Pliskova a revenit, reuşind la 3-3 un break care s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta primului set, adjudecat cu 6-4.

Simona Halep a început cu dreptul şi setul secund (1-0), dar cehoaica a luat apoi trei game-uri la rând şi şi-a conservat avantajul până în final, când a încheiat cu un break alb (6-3).

Românca a comis trei duble greşeli şi a avut doar procentaj de 28% pe serviciul al doilea (64% la primul), în timp ce Pliskova a reuşit doi aşi, a făcut o dublă greşeală, servind impecabil (procentaj de 80% la primul, 69% la al doilea). Românca a avut 11 lovituri câştigătoare şi a comis 26 de erori neforţate, iar Pliskova a reuşit 20 de mingi direct câştigătoare şi a adunat 16 erori neprovocate.

Simona Halep are acum 6-2 în meciurile directe cu Pliskova, care o mai învinsese doar în Fed Cup, în 2016, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2.

Halep, care îşi va păstra poziţia de lider mondial încă o săptămână, va primi un cec de 149.390 de euro şi 215 puncte WTA. Ea va participa săptămâna viitoare la turneul de la Roma, unde anul trecut a jucat finala.

Sursa foto:www.gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.