Sindicaliștii de la Metrou amenință cu greva generala. Ei cer demisia ministrului Transporturilor și a directorului Metrorex

 

 

 

Peste 250 de sindicalişti şi reprezentanţi ai comercianţilor de la metrou au protestat, marți, la sediul Ministerului Transporturilor. Ei au cerut demisia ministrului Transporturilor, Lucian Șova, și a directorului general al Mmetrorex, Dumitru Șodolescu. De asemenea, ei amenință cu greva generală dacă problemele pe care le semnalează ei nu-și vor găsi rezolvarea (lipsa acută de personal (Memorandum), BVC insuficient (-95 de milioane de lei), noua organigramă a societăţii, situaţia contractului Alstom, situaţia contractului Astaldi, situaţia Clubului Sportiv muncitoresc Metrorex şi situaţia contractelor de asociere în participaţiune dintre Metrorex şi Sindomet, sindicatul care îi reprezintă pe comercianţii de la metrou).

 

Liderul sindical a menţionat, totodată, în faţa protestatarilor, că mandatul de director interimar al actualului director al Metrorex a fost depăşit.

„Nu mai vrem să-şi bată joc de noi, de această activitate, de cei 700.000 de călători, în medie, pe care îi transportăm zilnic prin Bucureşti. Să nu creadă că sunt pe moşia lor! Îi avem lângă noi pe colegii de la Alstom, o firmă improvizată pe interes financiar. De ce? Simplu: la vremea când s-a înfiinţat această firmă, o latură a firmei franceze, avea 1.200 de salariaţi şi ne costau cheltuielile cu întreţinere, salarii etc, 10 milioane de euro. Acum avem 400 de salariaţi, toate trenurile noi, deci nu mai avem nevoie de aceeaşi sumă pentru piesele de schimb, şi ne costă exact 40 de milioane de euro şi ne-au adus un singur director. Oamenii sunt ai noştri, infrastructura este a noastră. Asta înseamnă o conducere eficientă în viziunea lor”, a spus liderul sindical.

Protestele sindicaliştilor de la Metrorex, alături de cei ai reprezentanţilor comercianţilor de la metrou, vor continua în zilele de 22 şi 23 august – la sediul Ministerului Transporturilor, respectiv pe 28 şi 29 august, în faţa Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *