Sindicalistul cu apucături de mafiot, Ion Rădoi, contestă controlul judiciar și vrea la pensie după ce și-a făcut salariu de nabab

Liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, a înaintat o adresă pentru a obține dosarul de pensionare, primul pas spre ieșirea la pensie, conform unui document obținut de Economedia.

În vârstă de 59 de ani, Ion Rădoi a fost parlamentar PSD și conduce de 15 ani sindicatul de la metrou. Odată cu ieșirea la pensie, va trebui să renunțe la funcția de președinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou și nu va mai putea fi nici membru al sindicatului.

„Poate dobândi calitatea de membru al U.S.L.M. (Uniunea – Sindicatul Liber din Metrou, n.r.) orice salariat al Societăţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” S.A. Calitatea de membru poate fi redobândită – fără drepturile sindicale timp de 6 luni de la data reînscrierii – numai o singură dată”, arată statutul sindicatului, potrivit Economedia. Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, a confirmat, pentru sursa menționată, că Ion Rădoi nu va mai fi președinte sau membru de sindicat după ce iese la pensie.

Pe 13 iulie, DNA l-a pus sub control judiciar pe liderul sindical, după ce l-a audiat, la capătul a șapte ore de percheziții în 16 locații, printre care sediul USLM și locuința lui Rădoi. Între acuzațiile DNA se numără faptul că Rădoi și-a folosit influența pe care o deține pentru a obține venituri ilegale prin administrarea spațiilor comerciale de la metrou. Potrivit procurorilor anticorupție, când unul din contractele încheiate la Metrorex a încetat, liderul sindical a organizat proteste pentru a șantaja decidenții și a obține o decizie în favoarea sa. Astăzi, Rădoi contestă controlul judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *