Sindicatele o somează pe Andronescu să retragă ordinului privind planul de școlarizare 2019-2020

Reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au cerut, miercuri, ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să retragp urgent ordinul privin planul de școlarizare 2019-2020, pentru că acesta a destabilizat întreg  sistmul și i-a debusolat pe elevi, dar și cadrele didactice. FSLI consideră că Andronescu „face o eroare gravă” cu acest ordin și o somează să-l retragă.

De asemenea, FSLI a precizat, într-un comunicat de presă, că măsurile luate marți de ministrul Educației privind repartizarea, pe judeţe, a cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, vor avea ca efect și faptul că unii dintre profesori vor rămâne fără locuri de muncă. Mai mult, sindicatele susțin că ordinul emis de Ecaterina Andronescu este unul „cu cifre de școlarizare nerealiste și discriminatorii” și au dubii privind legalitatea acestuia.

Sindicaliștii mai arată că Ministerului Educației i s-a solicitat în repetate rânduri de către sindicaliști să se țină cont de solicitările concrete ale operatorilor economici în contextul dezvoltării învățământului profesional și dual din România.

Aceștia au mai precizat că tăierea numărului de clase de la liceu în detrimental înființării unor clase în școlile profesionale reprezintă „o strategie complet greșită”.

Președintele FSLI, Simion Hancescu, a precizat că singura măsură care se impune în condițiile date este „retragerea OMEN Nr.4057/2019 și modificarea cifrelor de scolarizare, așa cum au fost discutate și aprobate în Comitetele Locale de Dezvoltare a Parteneriatului Social și comunicate inspectoratelor școlare și MEN”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *