Sindicatul Piloţilor de Linie din România intervine în scandalul Tarom și cere măsuri pentru relansarea companiei

Sindicatul Piloților de Linie din România (SLPR) a anunțat, miercuri, că se delimitează de toate declarațiile și acțiunile care aduc atingere prestigiului companiei TAROM și cer măsuri urgente pentru relansarea companiei.

S.P.L.R. anunță, printr-un comunicat, că se delimitează „în mod categoric” de aparițiile, declarațiile și interviurile recente din spațiul public ale unor persoane ce dețin sau au deținut funcția de pilot în cadrul companiei: „Dorim să subliniem faptul că aceștia nu prezintă opiniile noastre și acționează în nume propriu, nefiind reprezentativi pentru categoria noastră profesională. Cu toate acestea, Sindicatul respectă opinia persoanelor în cauză de a-și exercita dreptul de Liberă Exprimare conferit și recunoscut de Constituție, câtă vreme acest lucru nu aduce prejudicii de nici o natură vreunei persoane ori instituții”.

Piloții fac apel către factorii decizionali ca, în ceea ce privește Compania Națională TAROM, să asigure „stabilitatea necesară, prin numirea unei echipe manageriale profesioniste pe termen lung, așa cum prevede legea, să renunțe la guvernarea bazată pe interimate conjuncturale de scurtă durată, precum și oferirea răgazului necesar unei astfel de echipe pentru implementarea măsurilor ce pot reașeza compania în vârful ierarhiei transportului aerian”.

Precizările vin după ce un pilot TAROM a precizat, în scandalul între ministrul Transporturilor,Răzvan Cuc, și fosta șefă TAROM, Mădălina Mezei, că ministrul Transporturilor avea competențe de a solicita informații cu privire la pasagerii parlamentari, deoarece compania este deținută de statul român.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *