Sistemul informatic al CNAS, “mort” de 17 zile! Răspuns cinic, pe banii noștri: „Oamenii mor oricum. Şi cu, şi fără sistem”

Sistemul informatic care gestionează serviciile medicale din sănătate nu a funcționat niciodată ireproșabil. Sincope au existat întotdeauna, dar acum este “mort” de 17 zile, lucru care îi afectează atât pe medici, cât și pe pacienți.

Primii nu pot, conform legii, să efectueze niciun fel de operațiuni medicale fără să le înregistreze prin cardul național de sănătate, dar sunt de multe ori ”obligați” de situație, în contextul în care unii pacienți sunt în stare gravă sau au nevoie urgentă de rețete sau trimiteri către medicii specialiști.

Într-o intervenţie la rfi.ro, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici a declarat că medicii pot înregistra în offline toate operațiunile medicale, urmând ca după repornirea sistemului acestea să fie înregistrate oficial. Întrebat în legătură cu situaţia în care, în această perioadă de blocaj, ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale, purtătorul de cuvânt al CNAS declară, scuzându-se dacă este cumva cinic, că ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care, conform ministrului Sănătății, este responsabilă de funcționarea sistemului, se scuză și spune că face toate eforturile pentru a reporni sistemul. ”Mâine, 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului”, a mai declarat la rfi.ro purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *