Sistemul sanitar se modernizează

Azi, 02.04.2018, Ministerul Sănătăţii a emis un comunicat de presă prin care  prezentat  Conferința de lansare a proiectului “Consolidarea capacităţii administrative a Ministerului Sănătăţii şi a unităţilor aflate în subordonare, coordonare şi sub autoritate prin implementarea unitară a Sistemului de Management al Calităţii SR EN ISO 9001:2015”, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, Axa prioritară 1: Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Obiectivul Specific 1.1: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP.

Evenimentul, desfășurat la Sinaia, a beneficiat de prezența ministrului Sănătății și a numărat aproximativ 150 de participanți. Referitor la proiectul menționat, Sorina Pintea a declarat următoarele:  “Cred ca sistemul de sănătate are nevoie de puțină ordine, de reguli, de standarde si voi sprijini echipa de proiect în vederea implementării Sistemului de management al Calității”.

Invitați la respectivul veeniment au mai fost și domnii secretari de stat Cristian Grasu, Octavian Alexandrescu si Dan Dumitrescu, domnul subsecretar de stat Tiberius Bradatan, precum și directorii direcțiilor  strategice ale Ministerului Sănătății, domnul Răzvan Cătălin Dobrea, profesor universitar doctor în cadrul Academiei de Studii Economice, domnul prof. Radu Deac, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale, domnul Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali, Moașelor și Asistenților Medicali din România, precum și reprezentanții conducerii unităților aflate în subordine, coordonare și sub autoritate, incluse în proiect.

Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, prof. dr. Radu Deac, a concluzionat că  proiectul nu va putea rezolva decât partial nevoile din sistem, rămânând încă necesare investiția în infrastructură și resurse în sistemul de sănătate, este totuși de apreciat inițiativa de adaptare a sistemulu ila nevoile actuale.

Sursa foto:www.romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *