Situația statului de drept în România, dezbătută la Strasbourg. Premierul Dăncilă nu participă

Situația respectării principiilor statului de drept în Românua va fi dezbătută, luni după-amiază, la Strasbourg,  de către Parlamentul European și Comisia Europeană, precizează mediafax.ro.

Europarlamentarii vor evalua situația actuală din România, după ce, în noiembrie 2018,  Parlamentul European şi-a exprimat preocuparea cu privire la recentele schimbări din sistemul judiciar  și a avertizat că acest lucru ar putea pune în pericol separarea puterilor şi ar submina lupta împotriva corupţiei.

Premierul Viorica Dăncilă nu va participa la dezbaterea din PE. În programul șefului Executivului, anunțat de către Guvern, nu figurează o deplasare a prim-ministrului, luni, la Strasbourg.

Poziția Comisiei Europene referitoare la statul de drept în România este posibil să fie citită în PE de către prim-vicepreședintele CE Frans Timmermans a afirmat, pentru mediafax.ro, eurodeputatul ALDE Renate Weber.

„De regulă la astfel de dezbateri, că ele nu durează mult, vorbesc liderii grupurilor politice, adică vine Comisia și face o declarație și răspund liderii grupurilor politice. Cineva trebuie să fie și din partea Guvernului României acolo, că avem Președinția Consiliului UE. Nu cred că se va duce premierul Viorica Dăncilă”, a explicat Weber.

Ea a precizat că această declarație a Comisiei Europene vine în urma unei solicitări a grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE), aprobată, joi, în Conferința Președinților a Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *