Situația statului de drept în România discutată, miercuri de Colegiul comisarilor europeni

Mina Andreeva, o purtătoare de cuvânt a executivului european, a anunțat pe Twitter că miercuri Colegiul Comisarilor europeni va discuta situația statului de drept în România. Ea a precizat că executivul de la Bruxelles „trebuie să acționeze pentru a apăra statul de drept”.

„Comisia Europeană trebuie să acționeze pentru a apăra statul de drept. Colegul va discuta mâine situația actuală a statului de drept în România”, a scris pe Twitter Mina Andreeva.

Decizia a fost luată, se pare, din cauza faptului că puterea de la București nu renunță la promovarea ordonanțelor de urgență privind codurile penale și contestația în anulare pentru deciziile definitive ale completurilor de 5 de la instanța supremă.

Colegiul este alcătuit din cei 28 de comisari, printre care se numără și președintele și vicepreședinții Comisiei.

Cu o zi înainte de ședința de Guvern, Liviu Dragnea l-a convocat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, în biroul său. Tudorel Toader ar trebui să dea mâine OUG pe codurile penale pentru a abroga abuzul în serviciu. Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit, la Parlament, cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

După şedinţa solemnă a Parlamentului, Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă şi mai mulţi miniştri au intrat în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *