Sluga lui Dragnea, pusă la Curtea Europeană de Justiţie şi-a dat DEMISIA

Agentul Guvernamental al României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Radu Canţăr, a demisionat din funcţie. Avea rang de subsecretar de stat în MAE. În 2018, Canţăr a fost instalat la Externe de cuplul Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda. Înainte de a deveni diplomat prin ordin PSD, a picat un examen de intrare în MAE şi a făcut bani din pariuri sportive.

Costin Radu Canţăr a fost şeful de cabinet al baronului PSD Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Surse politice au declarat pentru „Adevărul” că Radu Canţăr este unul dintre apropiaţii europarlamentarului PSD Victor Boştinaru, ba chiar i-a fost consilier. „Nu, nu mi-a fost consilier, dar este un băiat extraordinar, foarte bine pregătit. Îi cunosc familia, ne vedem de ficare dată când ajung în Dolj. Tatal său este un reputat ziarist în Craiova”, a spus Victor Boştinaru pentru „Adevărul”, întrebat dacă-l cunoaşte pe noul avocat al României la CJUE. Mircea Canţăr, tatăl lui Costin Radu Caţăr, a condus gazeta „Înainte” în perioada comunistă, apoi, după Revoluţie, ziarul a fost rebotezat „Cuvântul Libertăţii”, dar la conducerea sa a rămas, până în ziua de azi, tot Mircea Canţăr. În ultimii ani, ziarul a fost abonat la contracte generoase de publicitate cu Primăria Craiova, condusă până în decembrie 2016 de Lia Olguţa Vasilescu, şi cu Consiliul Judeţean Dolj, condus de Ion Prioteasa. Potrivit unor surse din PSD, Victor Boştinaru, Lia Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa ar fi făcut lobby intens ca Radu Canţăr să fie numit avocat al României la CJUE.

Canţăr avea rang de subsecretar de stat. În 2016, Costin Canţăr a picat un examen de intrare în MAE, după cum arată site-ul instituţiei. A intrat în 2018 prin semnătura premierului Viorica Dăncilă şi cu susţinerea lui Victor Negrescu, ministrul Afacerilor europene la acea vreme. În declaraţia de avere din 2017, Costin-Radu Canţăr menţionează că a câştigat aproximativ 3.000 de lei din pariuri sportive.

Până la politrucul Canţăr, Răzvan Horaţiu Radu a fost timp de 7 ani avocatul României la CJUE, însă a fost demis la ordinul lui Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *